Mariehov IP (Forsbacka)
9 juni 2019
15:00

Referat: BK Legend - Bullermyrens IK

Vi pratade innan matchen om att förväntningen var att om vi hade ett högt bolltempo och mycket rörelse utan boll skulle vi få mer tid med boll och en matchbild som passar oss. Tyvärr följer vi inte det när vi kommer ut på planen mer än glimtvis under matchen. Alltför ofta blir vi för stillastående och för omständiga med boll vilket gör att spelet blir plottrigt och våra motståndare får komma åt oss i närkamper och vinna boll. Det gör att vi inte lyckas skapa så mycket framåt under den första halvleken. Det hetaste är när Axel nickar ner en hörna som deras målvakt lyckas sprattla undan med benen på mållinjen. Deras mål till 1-0 efter 10 minuter kommer efter en bjudning från oss där vi slår en boll rakt upp i mitten från eget straffområde och skottet sitter otagbart i bortre burgaveln.
Andra halvlek startar lika som den första, efter 10 minuters spel dräller vi med bollen i mittförsvaret, vilket leder till ett friläge och 2-0. Tyvärr också en misstänkt hands på deras målgörare i den situationen som domaren missar att blåsa för.
Vi skapar trots avsaknaden av något riktigt bra spel två bra lägen att reducera på och båda lägena missas. Det första skottet går över från ganska fritt läge 10-12 meter från mål och det andra är ett friläge där Jesper får bollen för långt ifrån sig vid sista touchen och målvakten hinner ut och får tag i bollen.
Sammanfattningsvis ingen bra match av oss och vi spelar inte så som vi pratar om att vi ska göra innan match. Om det beror på att spelarna har egna idéer eller om man bara inte lyssnar eller förstår vet jag inte, men hade vi spelat som vi kan och hade bestämt innan matchen hade vi vunnit den med 3-4 mål. Vi får ladda om att ta nya tag kommande vecka.